20171122_135328RN_edited1

Do-it-yourself-couture

Zolang ik me herinner beleef ik er veel plezier aan om zelf mijn kleding te maken. Vanaf het moment dat ik patronen leerde tekenen en ideeën leerde uitwerken, ging er een nieuwe wereld open. Ik was niet meer afhankelijk van de kant en klaar patronen waar ik altijd wel iets aan veranderde.
Een patroon dat gewoon past en daardoor mooi zit en waarbij het model helemaal volgens mijn wensen is, vind ik een genot.

Daarnaast kreeg ik ook steeds meer en steeds beter de 'fijne kneepjes van het vak' onder de knie. Dat is soms even doorbijten. Maar uiteindelijk geeft het heel veel voldoening. Je kleding ziet er gewoon mooier uit! En als je het eenmaal in de vingers hebt, werkt het ook nog eens een stuk makkelijker.

Ik krijg er enorm veel energie van om mijn kennis over te dragen tijdens de lessen. Op ieder niveau en of het nu voor “de hobby” is of om op te leiden tot een diploma. Niets leuker dan enthousiaste cursisten.

Alleen had ik nog steeds het gevoel dat ik iets miste. Je kent het vast wel: je maakt (of koopt) iets, omdat je er helemaal weg van bent, maar je draagt het nooit en bent er niet blij mee. De opleiding tot imageconsultant bij Art of Image was een echte eye-opener. Ik heb geleerd dat je miskopen kunt voorkòmen door de kleuren en de kledingstijl te kiezen die bij je passen. Benadrukken wat mooi is, camoufleren wat minder mooi is. Ik kan jou daar óók bij helpen.

Met een persoonlijk kleur- en stijladvies ontdek je welke kleuren jou het mooiste staan en hoe je kleding en accessoires kunt gebruiken om er zo goed mogelijk uit te zien.

En wil je dan iets écht speciaals dan is een volledig op maat gemaakt kledingstuk echt super. De zelf-modemaaksters bied ik de mogelijkheid om patronen op maat te gebruiken. Volgens jouw wensen en ideeën.

Ria Nieuwenhuizen
Lerares Danckaerts Modevakschool
Image Consultant en Visagiste

atelier teun